Tiistaiksi Venetsiaan

Riihimäen Kesäkonserttien järjestyksessään jo 38. vuosittainen festivaali käynnistyy Riihimäen Granitin aukiolta tiistaina 4.6. klo 12.00. Suomalaisen barokkiorkesterin soittajien Avajaisfanfaari kaiuttaa tapahtuman alkaneeksi, ja Granitin aukion lippusalkoon nostettavat Kesäkonserttien liput lasketaan seuraavan kerran vasta sunnuntai-iltana.

    FiBO Players, Suomalaisen barokkiorkesterin yhtye vierailee Kesäkonserteissa 7-henkisellä kokoonpanollaan. Yhtyeen matkassa ovat mukana barokkijousisoitinten ohella cembalo sekä luutuntapainen teorbi. Aiemminkin Kesäkonserteissa vierailleen FiBO Playersin ohjelma on pyhitetty tällä kertaa täysin venetsialaiselle barokille. Yhtyettä ”liidaa” – eli johtaa samalla itse soittaen – viulisti Antti Tikkanen. Viimeksi Meta4-jousikvartetin mukana Kesäkonserteissa nähty Tikkanen tuo Riihimäelle Stradivariuksensa, Suomen Kulttuurirahaston ”ex-Berglundin”. Ensimmäisen festivaalipäivän kohokohtiin lukeutuvat Vivaldin rakastetut Vuodenajat, jotka kuullaan kokonaisuudessaan illan konsertissa Suomen lasimuseossa. Esiintyjät tarjoilevat makupaloja Vuodenajoista myös maksuttomissa päiväkonserteissa Matinsalissa klo 13.00 ja 14.00.

    Illan konsertissa Suomen lasimuseossa Antti Tikkasen ohella FiBO Playersin solistina soittaa kitaristi Ismo Eskelinen, joka toimii toista vuotta Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana. Kansainvälinen huippukitaristi ahkeroi festivaalin aikana useammassa konsertissa teosten vaihdellessa uunituoreesta Ahon kitarakonsertosta espanjalaiseen renessanssiin. Tiistain konsertissa Eskelinen matkaa muiden mukana Venetsiaan Vivaldin teosten parissa.

    Sopraano Helena Juntunen liittyy konsertin solistikaartiin rakastettujen barokkiaarioiden myötä. Valovoimainen sopraanotähti debytoi vastikään Ljubljanassa Straussin Elektran Chrysothemiksena, mutta ehtii piipahtaa Riihimäellä festivaalin kahtena iltana. Keskiviikkona ohjelmassa on ranskalaista ja kotimaista uudempaa musiikkia, mutta tiistaina Juntunen pysyttäytyy venetsialaisittain Giacomellin ja Monteverdin sävelissä.

    Tiistai-illan konserttia ympäröi lasimuseon suuren salin upea Oiva Toikka -näyttely. Konsertti on loppuun varattu, peruutuspaikkoja voi tiedustella ovelta 15 minuuttia ennen konsertin alkua. 

AVAJAISFANFAARI

klo 12.00 Granitin aukio
FiBO Players

VALLOITTAVAT VUODENAJAT

klo 13.00 ja 14.00 Matinsali
FiBO Players ja Antti Tikkanen, viulu

ILTA VENETSIASSA

klo 19.00 Suomen lasimuseo
Antti Tikkanen, viulu ja liidaus
Helena Juntunen, sopraano
Ismo Eskelinen, kitara
FiBO Players

• • • • • • • • • • • • • • • • •

Lisätietoja:  
Ismo Eskelinen, taiteellinen johtaja, puh. 040 524 7779
Charlotta Kivistö, toiminnanjohtaja, puh. 050 358 5200
www.riihimankesakonsertit.fi

Ohjelma:
http://www.riihimaenkesakonsertit.fi/ohjelma/
Konserttiopas selattavissa täällä: 

Kuvia:
http://www.riihimaenkesakonsertit.fi/medialle2018/