Taiteellinen johto

Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana on aloittanut 1.9.2017 kitaristi Ismo Eskelinen (s. 1971).

Ismo Eskelisen kansainvälinen ura alkoi jo 17-vuotiaana hänen saavutettuaan ensimmäiset kilpailumenestyksensä. Esiintymiset jatkuivat maailman merkittävimmissä konserttitaloissa, kuten Berliinin Filharmoniassa, Amsterdamin Concertgebouwssa, Lontoon Royal Festival Hallissa ja Brysselin Theatre de la Monnaiessa. Helsingin Musiikkitaloon hänet kutsuttiin ensimmäisenä kitarasolistina sekä Helsingin kaupunginorkesterin että Radion sinfoniaorkesterin konsertteihin. Viimeisimpiä kansainvälisiä esiintymisiä ovat olleet muun muassa vierailut Lontoon BBC Symphony Orchestran solistina, Nordwestdeutsche Philharmonien Saksan kiertueen solistina sekä esiintymiset merkittävillä musiikkifestivaaleilla New Yorkissa ja Dresdenissä.

Eskelinen soittaa musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Hän tekee yhteistyötä monien merkittävien nykysäveltäjien kanssa ja Eskelisen levytykset ovat olleet maailmanlaajuisia menestyksiä.

Ismo Eskelinen on toiminut Sonkajärvi soi -musiikkitapahtuman taiteellisena johtajana festivaalin koko historian ajan eli vuodesta 1992. Hän on suunnitellut myös taiteellisia kokonaisuuksia muun muassa kamariorkesteri Avantille. Hämeenlinnan Verkatehtaalle hän on suunnitellut Global Guitar -konserttisarjan vuosille 2016–2017. Toukokuussa 2017 hänet valittiin myös taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolle osa-aikaiseksi kitaransoiton vastuulehtoriksi viisivuotiskaudeksi 2017–2022.

Ismo Eskelisen ensimmäinen taiteellinen ohjelmakokonaisuus soi Riihimäen Kesäkonserteissa kesällä 2018.

 

kuva: Maarit Kytöharju