Musiikkia jokaiseen makuun

Lauantaina Riihimäen Kesäkonserttien kattaus tarjoaa elämyksiä neljän konsertin verran. Tarjolla on klassikoita ja hempeitä tunteita, mutta myös yön myötä kiihtyviä rytmejä ja tajunnan räjäyttävää menoa.

Italialaisessa iltapäivässä Suomen lasimuseolla klo 16 kuullaan Kesäkonserttiviikon residenssitaiteilijoita jälleen uudessa kokoonpanossa. Viulisti Karen Gomyo, sellisti Marko Ylönen ja kitaristi Ismo Eskelinen soittavat italialaisten barokkisäveltäjien sekä viuluvelho Paganinin värikästä ja mukaansatempaavaa musiikkia yhteen hitsautuneella ammattitaidolla ja tunteella.

Illan kaksi konserttia soivat Kino Sammon tunnelmallisessa miljöössä. Kello 19 viulisti Karen Gomyo ja kitaristi Ismo Eskelinen johdattavat konsertin aluksi kuulijat argentiinalaisen Astor Piazzollan kiihkeisiin tunnelmiin. Konsertin toinen osa on Timo Alakotilan sävellyksiä säveltäjän itsensä tulkitsemina. Alakotila on Piazzollan tavoin luonut säveltäjänä oman sävelkielensä, jonka lempeään tunnelmaan hän kuulijat johdattaa. Alakotilan lumoava musisointi on tuonut hänelle tunnustusta ja arvostusta kansainvälisesti yli genrerajojen. Timo Alakotilalle myönnettiin taiteilijaprofessorin arvonimi elokuussa 2011.

Ilta jatkuu Kino Sammossa vielä klo 22, kun lavalle astuu mystinen Shivan Dragn alias Artturi Taira. Hän on tuottaja-säveltäjä ja muusikko, joka tunnetaan esimerkiksi jo haudatun Rubik-yhtyeen biisintekijänä ja laulajana. Shivan Dragn esittää eräänlaista elektroakustista nykymusiikkia, jonka kerrostettu soundi seikkailee jossakin kokeellisen popin, hypnoottisen sähkömusiikin ja maksimaalisen minimalismin syövereissä. Shivan Dragn on yhden miehen orkesteri, jossa hän huolehtii laulusta syntetisaattoreihin soittaen myös kitaraa ja saksofonia. Toistaiseksi Shivan Dragnin musiikista on voinut nauttia ainoastaan live-esiintymisten muodossa. Konsertin visualisoinnista ja valoista vastaa Kai Kukkaniemi.

Kesäkonserteista voi nauttia myös klo 12 Suomen lasimuseolla lasipäivän hulinassa. Alakotila tarjoilee tuolloin Maistiaisia illan konsertista lasinystävien iloksi.

Lisätiedot: www.riihimaenkesakonsertit.fi


9.6. klo 12.00 Suomen lasimuseo

Maistiaisia Kino Sammon konsertista

Timo Alakotila, piano


9.6. klo 16.00 Suomen lasimuseo

Italialainen iltapäivä

Karen Gomyo, viulu
Marko Ylönen, sello
Ismo Eskelinen, kitara


9.6. klo 19.00 Kino Sampo

Punaista samettia

Karen Gomyo, viulu
Ismo Eskelinen, kitara
Timo Alakotila, piano


9.6. klo 22.00 Kino Sampo

Shivan Dragn

Shivan Dragn, elektroniikka ja taustaprojisoinnit