Upea päätöskonsertti katsoo jo tulevaan

Riihimäen Kesäkonserttien tämän vuoden festivaaliviikon viimeinen päivä tarjoilee vielä upeita musiikkielämyksiä kahden konsertin verran.

Voisiko kesäsunnuntain keskipäivän musiikkituokion aloittaa nautinnollisemmin kuin sellisti Marko Ylösen tulkinnalla Bachin soolosellosarjasta? Eipä juuri – sen pääsee toteamaan klo 12 Kappelikirkossa pidettävässä konsertissa. Toinen osa konserttia on omistettu Schubertille, joka sävelsi sonaatin arpeggionelle, sellon ja kitaran ominaisuuksia yhdistelevälle kuusikieliselle jousisoittimelle. Konsertissa teos kuullaan sellisti Marko Ylösen ja kitaristi Ismo Eskelisen yhteistulkintana.

Illan juhlava päätöskonsertti Suomen lasimuseolla kokoaa yhteen Kesäkonserttiviikon taiteilijat, jotka saavat vielä rinnalleen Berliinin Filharmonikoiden kontrabasistin Esko Laineen. Milhaud´n värikäs luomiskertomus Harlemin jazzvaikutteineen johdattelee Mustosen vaikuttavaan ja hurjaan pianokvintettoon. Festivaali huipentuu rakastettuun kamarimusiikkiklassikkoon, kun kaikki punaiset langat solmiutuvat yhteen Forelli-kvintetossa.

Konsertissa esiintyvät jo viikon varrella tutuiksi tulleet muusikot: viulisti Karen Gomyo, sellisti Marko Ylönen, pianisti Olli Mustonen, Kamus-kvartetti sekä Barcelonan ja Berliinin välissä Riihimäellä piipahtava kontrabasisti Esko Laine.

Illan esiintyjistä Esko Laine astuu estradille Kesäkonserttiviikolla nyt ensimmäisen kerran. Hän on hyvinkääläislähtöinen muusikko, joka tuli jo 18-vuotiaana valituksi Suomen Kansallisoopperan orkesteriin. Berliinin filharmonikkojen kontrabasistina hän aloitti vuonna 1986 ja oli silloin ensimmäinen filharmonikkoihin valittu suomalaissoittaja. Orkesterityönsä ohella hän opettaa filharmonian omassa orkesterikoulussa sekä Hanns Eisler

-musiikkikorkeakoulussa Berliinissä. Esko Laine on kantaesittänyt useita hänelle sävellettyjä teoksia, niin konserttoja kuin kamarimusiikkiakin. Esko Laineen ja hänen perheensä lahjoituksista on syntynyt Hyvinkään musiikkiopiston soitinsäätiö, yhä tänäkin päivänä ainutlaatuinen musiikkiopiston käytössä oleva soitinpankki.

Päätöskonsertin väliajalla kohotetaan malja kesälle ja musiikille sekä nautitaan lipun hintaan sisältyvästä tarjoilusta.

Lisätiedot: www.riihimaenkesakonsertit.fi


10.6. klo 12.00 Kappelikirkko

Sunnuntaisäikeitä

Marko Ylönen, sello
Ismo Eskelinen, kitara


10.6. klo 18.00 Suomen lasimuseo

Uuden alku

Karen Gomyo, viulu
Marko Ylönen, sello
Esko Laine, kontrabasso
Olli Mustonen, piano

Kamus-kvartetti:

Terhi Paldanius, viulu
Jukka Untamala, viulu
Jussi Tuhkanen, alttoviulu
Petja Kainulainen, sello