Säveltäjä Fagerlund ja tähtitanssija Tervamäki

Kamus, kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva jousikvartetti nousee estradille tänään Suomen lasimuseossa klo 18. Kamus on perustettu jo vuonna 2002 ja siinä soittaa niin koti- kuin ulkomailla huippukoulutuksen saanut nelikko: Terhi Paldanius, Jukka Untamala, Jussi Tuhkanen sekä Petja Kainulainen. Ahkerasti maailmaa ja festivaaleja kiertävä kvartetti toimii myös aktiivisesti suomalaisessa musiikkielämässä tarkoituksenaan etsiä ja avata uusia konserttitiloja kamarimusiikille. Kvartetti palkittiin helmikuussa klassisen musiikin Emma-palkinnolla ja viime vuonna Ylen Vuoden levy -tunnustuksella. Helsingin Sanomat nosti vastikään kvartetin kesän konsertit, Riihimäen Kesäkonsertit mukaan lukien kesäfestivaalien menotärpeiksi.

Kaikki kvartetin jäsenet soittavat säätiöiden omistamilla arvosoittimilla. Terhi Paldaniuksella on käytössään Pohjola Pankin Taidesäätiön omistama Ferdinandus Gagliano -viulu vuodelta 1767. Jukka Untamalalla saman säätiön Carlo Antonio Testore

-viulu vuodelta 1730 ja Jussi Tuhkasella Joannes Flores Guidantus -alttoviulu vuodelta 1737. Petja Kainulainen puolestaan soittaa Suomen Kulttuurirahaston omistamalla Claude-Augustin Miremont -sellolla vuodelta 1883.

Konsertissa klassikoiden klassikot, Mozartin ja Schubertin jousikvartetot, ympäröivät lokakuussa kantaesityksensä saanutta Sebastian Fagerlundin jousikvartettoa, joka on Amsterdamin Concertgebouw´n tilausteos.

Lisämausteen konserttiin antaa säveltäjä Sebastian Fagerlund, joka tuntia ennen konserttia kertoo sävellyksen syntyyn ja säveltäjän työhön liittyvistä mielenkiintoisista yksityiskohdista.

 

Tähtitanssija Minna Tervamäki nousee lavalle

Myös tanssi saa oman paikkansa tänä vuonna Kesäkonserteissa, kun klo 21 Riihimäen Teatterissa pidettävässä tanssin, musiikin ja tekniikan kohtaamisessa lavalle nousee tähtitanssija Minna Tervamäki. Hän on lähes kolme vuosikymmentä kestäneen uransa aikana esiintynyt melkein kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa. Tervamäki tunnetaan nykyisin myös koreografina ja illan esitys on hänen omaa käsialaansa.

Kitaristi Ismo Eskelinen puolestaan soittaa kamarimusiikkia itsensä kanssa nauhoitettuaan etukäteen Steve Reichin teoksen 14 muuta kitaraosuutta. Taiteiden välinen vuoropuhelu käy vilkkaana myös Jukka Tiensuun teoksessa sekä amerikkalaisesta populäärimusiikista vaikutteita ammantaneessa John Adamsin sävellyksessä Kamus-kvartetin tulkitsemana.

Puolenpäivän maistiaiskonsertti pidetään perjantaina klo 12 Feeniks Caféssa ja silloin kesäisen musiikkitervehdyksensä tuovat Kesäkonserttien omat puuhakkaat musiikin ammattilaiset.

Lisätiedot: www.riihimaenkesakonsertit.fi


8.6. klo 12.00 Feeniks Café

Kesäkonserttiväki puikoissa


8.6. klo 17.00 Suomen lasimuseo

Kurkkaus konserttiin

Säveltäjä Sebastian Fagerlund kertoo teoksestaan ja työstään säveltäjänä


8.6. klo 18.00 Suomen lasimuseo

Klassikoilla vuorattu

Kamus-kvartetti:

Terhi Paldanius, viulu
Jukka Untamala, viulu
Jussi Tuhkanen, alttoviulu
Petja Kainulainen, sello


8.6. klo 21.00 Riihimäen Teatteri

Tanssia sähkölangoilla

Minna Tervamäki, tanssi
Ismo Eskelinen, kitara
Kamus-kvartetti