Soitinten juhlaa

Riihimäen Kesäkonserttien toinen festivaalipäivä tarjoaa laajan kattauksen eri instrumenteille – laulu mukaan lukien – sävellettyä ja sovitettua musiikkia.

Tänä kesänä festivaalin yhtenä kantavana teemana on tarjota huippumuusikoiden esityksiä useissa erilaisissa kokoonpanoissa. Iltapäivän konsertissa taidemuseolla esiintyvät jo avajaiskonsertissa soittaneet viulisti Karen Gomyo ja sellisti Marko Ylönen. He tarjoilevat Ravelin duon viululle ja sellolle, lisäksi Gomyo tulkitsee osia Bachin toisesta sooloviulupartitasta. Tässä konsertissa Seppo Tammisen taideteokset kehystävät Ravelin villiä duoa ja Bachin rakastettua viuluteosta.

Illalla Keskuskirkossa sopraano Anu Komsi ja tällä kertaa urkurin penkille istuva Marzi Nyman johdattavat kuulijat konsertin nimen mukaisesti maasta taivaisiin. Illan teokset edustavat musiikkia laidasta laitaan: Duke Ellingtonista Jean Sibeliukseen ja Leonard Bernsteiniin, Pekka Pohjolaa, Marzi Nymania ja Anu Komsia unohtamatta. Improvisaatio on olennainen osa konsertin kulkua ja muusikoiden mukaan se voi yllättää esittäjät itsensäkin.

Anu Komsi on yksi maamme kansainvälisimpiä koloratuurisopraanoja, joka on saavuttanut mainetta maailman oopperataloissa ja merkittävillä konserttilavoilla. Solistina ja kamarimuusikkona hänen ohjelmistonsa ulottuu renessanssista proge-jazzin kautta tuoreimpaan nykymusiikkiin. Marzi Nymania on puolestaan kutsuttu aikamme musiikin superlahjakkuudeksi, jota useimmiten kuullaan kitaristina. Hän onkin esiintynyt useissa eri kokoonpanoissa ja ollut mukana lähes 200 levyllä. Illan konsertissa häntä kuullaan urkurina.

Kitarat näyttelevät merkittävää roolia keskiviikon musiikkitarjonnassa. Puolenpäivän ilmaiskonsertissa Kauppakeskus Prismassa kuullaan Kekkonen-kvartettia, jonka muodostaa neljän klassisen kitaran huippuosaajan dream team: Ismo Eskelinen, Petri Kumela, Otto Tolonen ja Jyrki Myllärinen. He tarjoilevat Maistiaisia torstai-illan konsertistaan.

Kitarat ovat pääroolissa myös klo 13 Puistonkulman konsertissa, jossa kaksi nuorta kitaristia Rami Blomqvist ja Kukka Lukkarinen tuovat musiikkitervehdyksensä vähän iäkkäämmälle väelle.

Lisätiedot: www.riihimaenkesakonsertit.fi


6.6. klo 12.00 Riihimäen Prisma

Maistiaisia torstai-illan konsertista

Kekkonen-kvartetti

Ismo Eskelinen, Petri Kumela, Otto Tolonen ja Jyrki Myllärinen, kitara


6.6. klo 13.00 Puistonkulma

Seniorikonsertti

Rami Blomqvist ja Kukka Lukkarinen, kitara


6.6. klo 17.00 Riihimäen taidemuseo

Jousikudelmia

Karen Gomyo, viulu
Marko Ylönen, sello


6.6. klo 19.00 Keskuskirkko

Maasta taivaisiin

Anu Komsi, sopraano
Marzi Nyman, urut