Ranskalaisesta salongista jazzklubille

RANSKALAISESTA SALONGISTA JAZZKLUBILLE

Lauantaina Riihimäen Kesäkonserteissa mennään tunnelmasta toiseen niin musiikkitarjonnan kuin esityspaikkojenkin suhteen. Iltapäivällä Laakson sisarukset tarjoilevat nostalgisia tunnelmia perinteisessä salonkikonsertissa Lehmustien Juhlatalossa ja illalla kokoonnutaan jazzaamaan Aki Rissanen Trion matkassa Kino Sampoon.

Iltapäivän kahvikonsertissa klo 15 Lehmustien Juhlatalossa sellisti Joel Laakso ja sisarensa pianisti Anna Laakso johdattavat kuulijat ranskalaisen impressionismin myötä sadan vuoden takaisiin tunnelmiin. Koska kyseessä on kahvikonsertti, kuuluvat kahvit suolaisin ja makein tarjottavin lipun hintaan.

Laakson sisarukset ovat lähtöisin Riihimäeltä ja Joel Laakso on toiminut Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana kolme vuotta.

Lauantai-illan päätteeksi klo 20 jazzkansa kokoontuu 100-vuotisjuhlavuottaan viettävään Kino Sampoon. Aki Rissanen Trion myötä vanha elokuvateatteri muuttuu tummasävyiseksi jazzklubiksi.

Pianisti Aki Rissasen triokokoonpano on tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin viime vuonna julkaisema Amorandom-albumi on huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja levy onkin kerännyt runsaasti kiitosta. Levy esittelee pianistin johtaman yhteenhioutuneen trion, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Albumi valittiin helmikuussa Emma Gaalassa Vuoden jazzalbumiksi. Konsertti koostuu pääosin juuri tämän levyn musiikista.

Aki Rissanen on tehnyt vakuuttavaa nousua kotimaisen jazzin eturiviin ja samalla kansainvälisesti seuratuksi jazzmuusikoksi, joka on osoittanut kykynsä osana lukuisia maineikkaita yhtyeitä sekä sooloartistina. Trion rytminen, mutta samalla lyyrinen ilmaisu on erittäin korkeatasoista laajan yhteisen soittohistorian ansiosta. Aki Rissasen melodisista sävellyksistä kuvastuu aito löytämisen riemu. Kullakin trion jäsenellä on luonnollinen rooli kokoonpanossa, jonka yhteenhitsautuminen on kuultavissa läpi musiikin.

Lauantaina klo 12 kuullaan festivaaliviikon viides ja viimeinen Maistiaiskonsertti. Sen tarjoilevat Riihimäen Kesäkonserttien oma väki Suomen lasimuseon lasipäivän yleisön joukossa. Kattaus sisältää kevyttä kesämusiikkia iloisissa tunnelmissa.

10.6. klo 12.00 Suomen lasimuseo
Maistiaisia Kesäkonserteista
Kesäkonserttien oma väki

10.6. klo 15.00 Lehmustien Juhlatalo
Musiikkia avec
Joel Laakso, sello
Anna Laakso, piano

10.6. klo 20.00 Kino Sampo
Jazzataan
Aki Rissanen Trio
Aki Rissanen, piano
Antti Lötjönen, basso
Teppo Mäkynen, rummut