Mustonen sekä Laaksot päivän tähtinä

OLLI MUSTONEN SEKÄ JOEL JA ANNA LAAKSO PÄIVÄN TÄHTINÄ

Riihimäen Kesäkonserttien toinen päivä kiihdyttää tahtiaan upealla tarjonnallaan. Päivänsankari, juuri tänään 50-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä pianisti Olli Mustonen soittaa illalla Hausjärven kirkossa tuplajuhlakonserttinsa jälkimmäisen konsertin. Hausjärvi on Olli Mustosen kotikunta, joten se on myös oivallinen paikka juhlistaa syntymäpäivää suurilukuisen yleisön edessä. Konsertin ohjelmisto on sama kuin eilen tiistaina Suomen lasimuseolla ”Mestaripianistin illassa”.

Iltapäivällä klo 15.00 Riihimäen taidemuseossa soittavat riihimäkeläislähtöiset Laakson sisarukset. Sellisti Joel Laakso toimii myös nyt kolmatta vuotta Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana ja päätyökseen hän soittaa Tanskan Kuninkaallisen Oopperan 1. soolosellistinä.

Rovaniemelle kotiutunut pianisti Anna Laakso tekee värikästä ja monipuolista muusikon ja esiintyjän uraa toimien ennakkoluulottomasti taiteen eri osa-alueilla. Hän on ansioitunut erityisesti kamarimusiikin ja liedin saralla, mutta myös solistisissa tehtävissä. Vuodesta 2004 Anna on tehnyt läheistä yhteistyötä John Storgårdsin johtaman Lapin Kamariorkesterin kanssa moninaisissa tehtävissä ja projekteissa.

Sekä Joel että Anna Laakso ovat myös esiintyneet laajalti ulkomailla sekä kotimaisilla festivaaleilla ja vierailijoina solistitehtävissä eri orkestereiden kanssa.

Laaksojen konsertin ohjelmisto on mielenkiintoinen, sillä se alkaa sisarusten isän, Ilari Laakson säveltämällä neliosaisella teoksella. Tässä musiikki siirtyy konkreettisesti konsertin nimen mukaisesti sukupolvelta seuraavalle. Ilari Laakso on myös yksi Riihimäen Kesäkonserttien perustajista ja hän toimikin Kesäkonserttien taiteellisena johtajana vuoteen 1996 saakka. Muita konserttiohjelman säveltäjiä ovat Fauré, Kokkonen ja Poulenc.

Puistonkulman puolenpäivän Maistiaisissa Anna ja Joel Laakso tarjoilevat makupaloja iltapäivän taidemuseon konsertista.

7.6. klo 12.00 Puistonkulma
Maistiaisia iltapäivän taidemuseon konsertista
Joel Laakso, sello
Anna Laakso, piano

7.6. klo 15.00 Riihimäen taidemuseo
Sukupolvelta seuraavalle
Joel Laakso, sello
Anna Laakso, piano

7.6. klo 18.30 Hausjärven kirkko
Onnea Olli!
Olli Mustonen, piano