Olli Mustonen käynnistää Kesäkonsertit!

OLLI MUSTONEN KÄYNNISTÄÄ KESÄKONSERTIT

Riihimäen Kesäkonserttien 36. kamarimusiikkifestivaali ”Sinivalkoista juhlaa” esittelee tänä vuonna Suomen juhlavuoden kunniaksi kotimaisia huippumuusikoita, jotka ovat saaneet mainetta sekä kotimaassa että laajalti myös ulkomailla. Oikeutetusti aloittajana on keskiviikkona 50-vuotissyntymäpäiviään viettävä huippupianisti Olli Mustonen tuplakonsertillaan. Tiistaina paikkana on Suomen lasimuseo ja keskiviikkona Hausjärven kirkko.

Olli Mustosen persoonassa yhdistyvät harvinaisella tavalla pianistin, kapellimestarin ja säveltäjän toiminta kokonaisuudeksi, joka hakee vertaistaan. Jo viisivuotiaana käynnistyneet musiikkiopinnot ovat merkittävien opettajien tuella johdattaneet Olli Mustosen maailman kuuluisimmille estradeille ja arvostetuimpien orkestereiden solistiksi.

Mustosen levytystuotanto on laaja ja sisältää useita palkittuja kokonaisuuksia. Hänen omassa sävellystuotannossaan keskeisellä sijalla ovat viime vuosina olleet orkesteriteokset. Kesäkonserteissa tiistaina ja keskiviikkona kuullaan hänen omasta tuotannostaan viisiosainen pianosonaatti Jehkin Iivana. Teos on syntynyt suistamolaisen 1800-luvulla eläneen taitavan runonlaulajan ja kanteleen soittajan innoittamana. Lisäksi Mustonen soittaa konserteissa Tšaikovskia, Chopiniä, Štšedriniä ja Prokofjevia. Sama ohjelmisto kuullaan sekä tiistain että keskiviikon konserteissa.

Mustonen on palkittu Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.

Riihimäen Kesäkonserttien festivaaliviikko käynnistyy tiistaina jo klo 12 Granitin aukiolla, jossa Suomen Kansallisoopperan käyrätorvistit Jaakko Välimäki ja Hannu Kilpi puhaltavat juhlaviikon alkutahdit. Iltapäivällä huomisen konserttien tähdet, Joel ja Anna Laakso, vierailevat Riihikodissa musisoiden talon asukkaille ja henkilökunnalle järjestetyssä konsertissa, konsertti siirtyi keskiviikolta avajaispäivään.

Perinteiset keskipäivän maksuttomat Maistiaiskonsertit rantautuvat tänä vuonna eri puolille kaupunkia uusiin ja kiinnostaviin paikkoihin. Tiistain Granitin aukiolta siirrytään keskiviikkona Puistonkulman monitoimitiloihin, torstaina musisoidaan musiikkiopistolla lastenkonsertin Maistiaistunnelmissa, perjantaina soittajat kohtaavat kuulijansa Prisman kauppakeskuksessa ja lauantaina musiikki soi Suomen lasimuseolla lasipäivän väentungoksessa.

Riihimäen Kesäkonserttien festivaaliviikkoon kuuluu 17 konserttia, joista kahdeksan on ilmaisia yleisötapahtumia. Lisäksi kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta festivaalin konsertteihin, kunhan varaa lipun etukäteen Kesäkonserttien toimistolta.

Konserttiviikon aikana Kesäkonserttien toimisto on avoinna tiistaina ja perjantaina klo 13–16 Musiikkiopistolla osoitteessa Valtakatu 10. Käynti sisäpihan kautta.


6.6. klo 12.00 Granitin aukio

Avajaisfanfaari
Suomen Kansallisoopperan käyrätorviduo

6.6. klo 13.00 Riihikoti
Riihikodin asukkaille ja henkilökunnalle
Joel Laakso, sello
Anna Laakso, piano

6.6. klo 19.00 Suomen lasimuseo
Mestaripianistin ilta
Olli Mustonen, piano