Huippumuusikoita Tukholmasta

Riihimäen Kesäkonserttien 35-vuotisjuhlafestivaalin päättää tänä vuonna Stockholm Syndrome Ensemble yhdessä kitaristi Gustav Lundgrenin kanssa French Connection
-esitykseen. Konsertissa kuullaan muun muassa musiikkia SSE:n helmikuussa ilmestyneeltä levyltä. Konsertin säveltäjänimiin kuuluvat Ravel, de Falla, Vaughan Williams sekä Reinhardt. Poikkitaiteellisen esityksen tekstit ovat August Strindbergin ja Léon-Paul Farguen.

Ruotsin suurimmissa sinfoniaorkestereissa äänenjohtaja- ja konserttimestaritehtävissä toimivat Stockholm Syndrome Ensemblen soittajat Malin Broman, Fredrik Paulsson ja Malin William-Olsson (viulu/alttoviulu), Johannes Rostamo (sello), Rick Stotijn (kontrabasso) ja Simon Crawford Phillips (piano). He muodostavat todellisen kamarimusiikin ”dream teamin”.

SSE:n riveissä soittaa suomalaissyntyinen sellisti Johannes Rostamo, joka on vuodesta 2008 lähtien toiminut Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin ensimmäisenä soolosellistinä. Rostamo on Stockholm Syndrome Ensemblen lisäksi Jousia Ensemblen jäsen. Johannes Rostamo sijoittui toiseksi Turun 10. sellokilpailuissa vuonna 2006 ja sai myös Yleisradion erikoispalkinnon.

Konsertissa ensemblen vieraana soittava Gustav Lundgren on yksi Ruotsin taitavimmista nykypäivän jazzkitaristeista ja hän onkin kiertänyt maailmaa erilaisissa jazzyhtyeissä. Hän on soittanut noin 70 albumilla ja yhdistää musiikissaan sujuvasti niin jazzia, mustalaismusiikkia, swingiä kuin houseakin.

Sekä Lundgren että Stockholm Syndrome Ensemble ovat tottuneet risteilemään yli musiikin tyylirajojen. Kun nämä huippumuusikot laitetaan samaan konserttiin, on luvassa musiikki-ilta, jollaisesta harvemmin pääsee nauttimaan Suomen suvessa.

Riihimäen Kesäkonserttien perinteiden mukaisesti päätöskonsertin pääsylipun hintaan sisältyy myös kesäinen väliaikatarjoilu. Malja 35-vuotisjuhliaan viettävälle Riihimäen Kesäkonserteille on tänä vuonna enemmän kuin paikallaan.

12.6. klo 18.00 Suomen lasimuseo
French Connection

Stockholm Syndrome Ensemble
Gustav Lundgren, kitara