Musiikillista iloa ja intohimoa

Lauantaina 11.6. on Riihimäen Kesäkonserteissa kahden konsertin kattaus, jossa kuuluu niin nuoruuden intoa kuin musiikillista intohimoa.

Iltapäivällä klo 17 Riihimäen taidemuseon konsertissa kohtaa kolme nuorta kilpailuvoittajaa heidän keväällä perustamassaan triossa. ”Tiellä tähtiin” kulkevat Tami Pohjola (viulu), Senja Rummukainen (sello) ja Johannes Piirto (piano) ja sähköistävät ilman, kun Zoltán Kodályn, Johannes Brahmsin ja Ludwig van Beethovenin sävelet täyttävät taidemuseon.

Jo kolmevuotiaana viulunsoiton aloittanut Tami Pohjola on matkannut kilpailuvoitosta toiseen, viimeksi hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa vuonna 2015. Hän on esiintynyt monien nimekkäiden suomalaisorkestereiden solistina ja soittaa toista viulua Borea-kvartetissa. Tami Pohjolalla on käytössään Sibelius-Akatemian Stradivarius-viulu.

Sellisti Senja Rummukainen soittaa Pohjolan tavoin Borea-kvartetissa. Rummukainen on ehtinyt sekä opiskella että esiintyä laajalti sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän voitti Turun sellokilpailun vuonna 2014 ja oli yksi kolmesta finalistista Guilhermina Suggia Prize 2015 -sellokilpailussa. Senja Rummukainen toimii avustajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja hänellä on käytössään Suomen kulttuurirahaston Claude Pierray -sello vuodelta 1714.

Johannes Piirto on monipuolinen pianisti, jolle improvisaatio ja sävellys ovat aina olleet olennainen osa muusikon uraa. Paitsi orkesterisolistina, Johannes Piirto on tuttu näky myös lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Piirto on palkittu monissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.

Illalla klo 20 matkataan Kino Sammossa täysin toisenlaisiin tunnelmiin, kun lavalle nousee BartolomeyBittmann-parivaljakko Itävallasta. Wieniläinen sellisti Matthias Bartolomey ja Grazista kotoisin oleva viulua ja mandolaa soittava Klemens Bittmann muodostavat ainutlaatuisen ja epätyypillisen duon. Kaksikko yhdistää sujuvasti klassista musiikkia muiden musiikkityylien kanssa. Heidän musiikissaan soivat suvereenisti rinnakkain niin spontaanius ja jazzimprovisaatio, raskas groove ja rockelementit siinä missä intiimit balladit ja nopeatempoiset, menevät sävellyksetkin. Uutta luovan kaksikon musiikilliset tarinat ovat eloisia ja värikkäitä ja ne saavat kuulijan pauloihinsa ensi hetkestä alkaen. Konsertin sävellykset ovat parivaljakon omaa käsialaa.

Granitin aukiolla klo 12 saadaan maistiaisia nuorten soittajien taidemuseolla kuultavasta konsertista.

11.6. klo 12.00 Granitin aukio
Maistiaisia taidemuseon konsertista

Tami Pohjola, viulu
Senja Rummukainen, sello
Johannes Piirto, piano

11.6. klo 17.00 Riihimäen taidemuseo
Tiellä tähtiin

Tami Pohjola, viulu
Senja Rummukainen, sello
Johannes Piirto, piano

11.6. klo 20.00 Kino Sampo
Uudisraivaajat/Neubau

BartolomeyBittmann
Matthias Bartolomey, sello
Klemens Bittmann, viulu ja mandola