Anu Ontronen valloittaa Riihimäen

Juhlavuotensa kunniaksi Riihimäen Kesäkonsertit aloitti yhteistyön Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen kanssa lahjoittamalla liedkonsertin myönnettäväksi erikoispalkintona yhdelle kilpailussa menestyneelle tulevaisuuden huipputähdelle. Kilpailun tuomaristo jakoi palkinnon loppiaisena mezzosopraano Anu Ontroselle.

Torstaina 9.6. klo 19 on viimein tuon palkinnon täyttymisen hetki, kun Anu Ontronen astuu Suomen lasimuseossa yleisön eteen.

Rantasalmelta kotoisin oleva mezzosopraano Anu Ontronen aloitti laulutunnit Savonlinnan Taidelukiossa. Laulupedagogiksi hän valmistui vuonna 2011 Oulun seudun ammattikorkeakoulusta ja aloitti samana vuonna myös musiikin opinnot Metropolia ammattikorkeakoulussa. Vuodesta 2013 hän on opiskellut laulua Wienin Musik und Darstellende Kunst -yliopistossa Edith Lienbacherin johdolla. Anu Ontrosella on myös aiempaa kilpailumenestystä, sillä vuonna 2014 hän sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle Kangasniemen laulukilpailuissa. Anu Ontronen on kiinnitetty Kansallisoopperan solistiharjoittelijaksi esityskaudelle 2016–2017.

Konsertissa kuullaan lauluja aina Brahmsista ja Madetojasta Argentoon ja Heggiehen.

Konsertin pianistina on Ilmo Ranta, joka nykyään toimii Sibelius-Akatemian piano- ja kamarimusiikin lehtorina. Ranta on tullut tunnetuksi monipuolisena kamarimuusikkona ja erityisesti johtavana suomalaisena liedpianistina, joka on tehnyt merkittäviä liedäänityksiä monille tunnetuille levy-yhtiöille. Hän on arvostettu uuden musiikin esittäjä ja kantaesittänyt ja levyttänyt useita suomalaisia nykymusiikkiteoksia.

Granitin aukiolla klo 12 kuullaan kevyttä kesämusiikkia Kesäkonserttien oman väen tunnelmoidessa ”Taipaleella tulevaan”. Sama kokoonpano esiintyy myös klo 13 kirjaston puistossa Kirjasto Ihan Pihalla -tapahtumassa.

Riihimäen Kesäkonserttien tavoitteena on tarjota myös nuorille monipuolisia musiikkielämyksiä. Niinpä kaikkiin festivaaliviikon konsertteihin alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy. Liput tulee kuitenkin varata etukäteen Kesäkonserttien toimistolta.

9.6. klo 12.00 Granitin aukio
Maistiaisia matkan varrelta

Kesäkonserttien oma väki

9.6. klo 19.00 Suomen lasimuseo
Matka parrasvaloihin

Anu Ontronen, mezzosopraano
Ilmo Ranta, piano