Virtuoosien jalanjäljillä barokin aarreaittaan

Riihimäen Kesäkonserttien festivaaliviikko pitää sisällään monta mielenkiintoista huippukonserttia. Yhdessä niistä viulisti Laura Vikmanin, sellisti Alexander Rudinin ja cembalisti Aapo Häkkisen muodostama trio tarjoilee musiikillisia herkkupaloja barokin aarreaitasta.

Viulisti Laura Vikman toimii Radion sinfoniaorkesterin 2. viulun äänenjohtajana, esiintyy kamarimuusikkona ja on Tempera-jousikvartetin primas. Lisäksi hän on toiminut mm. Helsingin Barokkiorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin konserttimestarina ja on opettanut vuodesta 2007 Sibelius-Akatemiassa. Riihimäen Kesäkonsertit on Laura Vikmanille erityisen tuttu festivaali, sillä Tempera-kvartetti toimi Kesäkonserttien taiteellisena johtajana vuosina 2004–2007.

Moskovassa syntynyt Alexander Rudin on opiskellut sekä pianon- että sellonsoittoa ja orkesterinjohtoa. Useat kansainväliset kilpailuvoitot jo opiskeluaikana ovat vieneet Rudinin monille kansainvälisille estradeille ja erilaisiin musiikin johtotehtäviin. Moskovan konservatorion johtajana hän opettaa kamarimusiikkia. Lisäksi Rudin toimii Turkissa Yaşarin yliopiston kamariorkesterin johtajana ja on kysytty vieras mestarikursseilla ympäri maailmaa. Vanhan musiikin lisäksi Rudin on hyvin kiinnostunut aikamme musiikista ja hän onkin ollut mukana lukuisissa kantaesityksissä.

Cembalisti Aapo Häkkinen suoritti solistidiplominsa Amsterdamissa vuonna 1998. Pian tämän jälkeen hän sai toisen palkinnon sekä Belgian radion ja television erikoispalkinnon Brüggen cembalokilpailussa. Hän on esiintynyt monien merkittävien orkestereiden solistina ja johtajana useimmissa Euroopan maissa sekä Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Häkkinen on toiminut Helsingin Barokkiorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2003.

Trio esiintyy Suomen lasimuseon suuressa näyttelysalissa klo 19.00. Yle radioi illan konsertin suorana lähetyksenä.

Keskiviikkoinen konserttipäivä aloitetaan jo aamulla, kun klo 9.00 ja 10.15 Eteläisen koulun Matinsalissa päästään ihastelemaan Maukan ja Väykän Hyvää päivää. Musiikkiteatteri Kapsäkki esittää pienen suuren tarinan ystävysten sadepäivästä. Timo Parvelan kirjoittamaa monisävyistä tarinaa Maukka-kissasta ja Väykkä-koirasta vauhdittavat Iiro Rantalan laulut ja niiden tahdissa jokainen päivä voi olla hyvä päivä. Lastenkonsertteihin on vapaa pääsy.

Puolenpäivän konsertissa Granitin aukiolla kuullaan makupaloja aamun lastenkonserteista.

Pala lasikaupunkia esittäytyy

Keskiviikkona Riihimäen Kesäkonsertit tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua Riihimäen monipuoliseen lasikulttuuriin. Kesäkonsertit yhteistyössä Suomen lasimuseon ja osuuskunta Lasismin kanssa järjestää opastetun kierroksen lasin maailmaan ennen illan konserttia. Noin kaksi tuntia kestävä retki sisältää opastetun kierroksen Suomen lasimuseossa sekä vierailun Lasismin lasihyttiin, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä lasimuseosta. Seitsemän nuoren lasinpuhaltajan ja lasimuotoilijan muodostamassa Lasismissa vieraat pääsevät tutustumaan taitelijoiden arkeen, lasihyttiin sekä tekijöiden ainutlaatuisiin töihin. Kierros käynnistyy klo 16 Suomen lasimuseolta ja maksaa 15 e/henkilö.

8.6. klo 9.00 ja 10.15 Eteläinen koulu, Matinsali
Maukan ja Väykän hyvä päivä

Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo
Jukka Ojala, harmonikka

8.6. klo 12.00 Granitin aukio
Maistiaisia lastenkonserteista

8.6. klo 16.00 Suomen lasimuseo
Opastettu lasikierros

8.6. klo 19.00 Suomen lasimuseo
Virtuoosien jalanjäljillä

Laura Vikman, viulu
Alexander Rudin, sello
Aapo Häkkinen, cembalo