Kesäkonsertit myrskyn vietävinä

Riihimäen Kesäkonserttien 35. festivaaliviikko soi tänä vuonna 7.–12.6. teemalla ”Taipaleella tulevaan”. Kesäkonserttien taiteellinen johtaja Joel Laakso kertoo, että esiintyjien ja heidän teosvalintojensa yhdistävänä tekijänä on matkustaminen ja kokemusten kerääminen ja samalla taiteilijoiden taival alansa huippuammattilaisiksi. Toisaalta teema kuvastaa myös juhlavuottaan viettävän Riihimäen Kesäkonserttien matkaa tuleviin vuosiin rikkaasta perinteestä ammentaen.

Konserttiviikko käynnistyy myrskyisissä tunnelmissa, kun Suomalaisen barokkiorkesterin kamarimusiikkikokoonpano FiBO Players johtajanaan Antti Tikkanen tarttuu Henry Purcellin ja Kaija Saariahon sävellyksiin, jotka ovat saaneet innoituksensa William Shakespearen ”Myrskystä”. 1690-luvulla suuren suosion saanut Henry Purcellin Myrsky-versio lumoaa kauneudellaan. Kaija Saariahon laulusarja vaeltaa läpi Myrskyn päähenkilöiden mielenmaisemien ja tavoittaa näytelmän hengen värisyttävällä tavalla.

Suomalainen barokkiorkesteri tunnetaan elävästä ja ennakkoluulottomasta tavastaan esittää kaikenlaista periodisoittimille kirjoitettua musiikkia. Orkesterin repertuaari nojaa vahvasti barokkiin ja aina varhaisromantiikkaan saakka, mutta sisältää myös uutta, useimmiten orkesterille varta vasten kirjoitettua musiikkia.

Konsertin solisteina laulavat sopraano Pia Freund ja baritoni Gabriel Suovanen. Sekä kotimaassa että ulkomailla menestyksellisesti esiintynyt Pia Freund on laajalti tunnettu oopperarooleistaan sekä erityisesti Kaija Saariahon vokaalimusiikin tulkkina niin resitaali- ja orkesteriohjelmistoissa kuin oopperalavoillakin. Pia Freund voitti Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 1992 ja Mustakallio-laulukilpailun sekä Kangasniemen laulukilpailun vuonna 1991.

Tukholmalaissyntyinen baritoni Gabriel Suovanen opiskeli laulua sekä Tukholman oopperakorkeakoulussa että Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 1998 hän voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun ja seuraavana vuonna sijoittui kolmanneksi Mirjam Helin
-laulukilpailussa. Tämän jälkeen hän on esittänyt lukuisia rooleja niin kotimaassa kuin kansainvälisillä estradeilla. Suovanen esittää myös paljon liediä ja vierailee ruotsalaisten ja suomalaisten sinfoniaorkestereiden solistitehtävissä.

FiBO Players solisteineen esiintyy Suomen lasimuseon suuressa näyttelysalissa klo 19.00.

FiBO Players käynnistää Riihimäen Kesäkonsertit jo klo 12.00 avajaisfanfaarein Riihimäen Granitin aukiolla pidettävässä ilmaiskonsertissa, jossa kuullaan makupaloja illan konsertista.

Granitin aukiolla pidetään myös keskiviikkona, torstaina, perjantaina ja lauantaina klo 12 ilmaiskonsertit. Sateen sattuessa nämä puolenpäivän maistiaiskonsertit soitetaan läheisen musiikkiopiston salissa.

7.6. klo 12.00 Granitin aukio
Avajaisfanfaari

FiBO Players

7.6. klo 19.00 Suomen lasimuseo
Myrskyn vietävinä

FiBO Players Antti Tikkasen johdolla
Pia Freund, sopraano
Gabriel Suovanen, baritoni