Taiteellinen johtaja vaihtuu Riihimäen Kesäkonserteissa

Melodia kertoo tarinan -Riihimäen Kesäkonsertit 2023 jäävät Ismo Eskelisen viimeiseksi festivaaliksi. Taiteellinen johtaja vaihtuu Riihimäen Kesäkonserteissa.

Kitarataiteilija Ismo Eskelinen on toiminut syyskuusta 2017 lähtien Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana. Ensimmäinen hänen taiteellisena johtajana suunnittelemansa festivaali oli kesällä 2018. Ismo Eskelisen toimikaudelle sattui festivaalikentänkin suuresti lamauttanut koronapandemia ja Kesäkonserttien toiminnanjohtajat vaihtuivat viereltä peräti kolme kertaa. Riihimäen Kesäkonserttien 40-vuotisjuhlavuosi osui Ismon kaudelle ja sen kunniaksi päästiin vihdoin musisoimaan lähes normaalisti vuonna 2022. Pisimmän työrupeaman Ismo teki toiminnanjohtaja Charlotta Kivistön kanssa ja viimeisen festivaalin työparina Eskelisellä on ollut musiikkiopiston apulaisrehtori ja toiminnanjohtaja Minna Kajander.

Riihimäen Kesäkonsertit soivat nyt 42. kerran ja Ismo on syystä ylpeä festivaalinsa ohjelmasta. Melodia kertoo tarinan -otsikon alle on koottu konserttiohjelma, joka kestää tarkastelun eri näkökulmista. Riihimäen Kesäkonsertit painottuvat laadukkaaseen klassiseen musiikkiin ja erityisesti kamarimusiikkiin. Taiteellisena johtajana Ismo Eskelinen on tuonut festivaalille lukuisia kansainvälisesti arvostettuja huipputaiteilijoita, kuten Olli Mustonen, Karen Gomyo, Baiba ja Lauma Skride. Klassinen kitaramusiikki on soinut erityisen paljon Eskelisen kaudella Riihimäen Kesäkonserteissa. 

Taiteellisessa suunnittelussa Eskelinen on ollut tinkimätön ja huolellinen. Hänen mottonsa on koko ajan ollut suunnitella konsertteja, joihin itse haluaisi mennä. Tärkeää Ismolle on se, että festivaalin ohjelma olisi mukaansatempaava, koskettava ja hauska. Pienen paikkakunnan festivaalin tulee olla sellainen, että jokainen löytää sieltä jotain.

Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisen johtajan vaihdokseen ei liity dramatiikkaa. Riihimäen Kesäkonsertit on suuresti kiitollinen upeasta taiteellisesta johtajastaan, jonka selkein linjauksin festivaali voi haasteellisten vuosien jälkeen todella hyvin. On aika siirtyä eteenpäin, on todettu kuin yhdestä suusta. Yhdistyksen hallitus on valinnut uuden taiteellisen johtajan myös määräajaksi, kuten aikanaan vuonna 2017 Ismonkin ja tiedottaa pian käynnistyvän festivaalin aikana valinnasta.