Musiikin mysteerien maailma aukeaa Riihimäen kesässä

Riihimäen Kesäkonsertit viivähtää tänä vuonna musiikin mysteerien maailmassa. Festivaalin kotipaikka, Suomen lasimuseo, tarjoaa ainutlaatuisen näyttämön korkeatasoiselle musiikille ja taiteilijoille. 


Kesän 2020 taiteilijat ovat Karen Gomyo, viulu, Julian Steckel, sello, Olli Mustonen, piano, Irina Zahharenkova, piano, Aarne Pelkonen, baritoni, Adrian Ibañez-Resjan, viulu, Alicia Ibañez-Resjan, piano, Johanna ja Mikko Iivanainen Duo, Jussi Vatanen, kertoja, Ismo Eskelinen, kitara sekä Virtuosi di Kuhmo ja Hyvinkään Orkesteri.

Kamarimusiikkifestivaali on 40-vuotisjuhlavuotensa aattona säveltämisen käsityötaidon, ikuisesti elämään jääneiden taiturimaisten teosten sekä runouden ja rakkauden äärellä.

– Lähestymme mysteeriteemaa konserteissa eri tavoin. Pyrkimyksenäni on ollut luoda ohjelmia, jotka ovat mukaansatempaavia, koskettavia ja hauskoja. Osa musiikin mysteeriä on se, että esiintyjä pystyy herättämään teoksen henkiin juuri siinä hetkessä, kuvailee taiteellinen johtaja Ismo Eskelinen

Festivaaliviikon keskiössä ovat ainutlaatuiset taiteilijat, kuten Suomessa harvoin kuullut viulisti Karen Gomyo ja sellisti Julian Steckel. He esiintyvät pitkin viikkoa monissa yhdistelmissä, muun muassa triokonsertissa pianisti Olli Mustosen kanssa. Konserteissa kuullaan myös musiikkia Gomyon ja Eskelisen tuoreelta Carnival-äänitteeltä.

Kesäkonsertit nostaa esiin nuoria taiteilijoita, ja tänä kesänä Riihimäellä vierailee Kuopion viulukilpailun tämänvuotinen voittaja Adrian Ibañez-Resjan. Tuomaristo luonnehti kilpailua erittäin korkeatasoiseksi ja tuomariston puheenjohtaja Elina Vähälä voittajaa “syvälliseksi muusikoksi, jonka soittaessa nousee iho kananlihalle ja vähän tippakin linssiin”.

– Haluan myös tuoda näkvyiin säveltäjä Mario Castelnuovo-Tedescon, jota on ansaitsemallaan tavalla alettu arvostaa vasta viime aikoina. Hänen syntymästään tulee näinä päivinä kuluneeksi 125 vuotta, ja kuulemme hänen taidettaan konsertissa Harmo ja minä, Ismo Eskelinen kertoo.

Riihimäen Kesäkonsertit tarjoaa musiikin iloa myös lasten- ja seniorikonserteissa sekä maistiaisissa ja taiteilijatapaamisissa, joita järjestetään kahviloissa ja kauppakeskuksessa.

Festivaalilla on yhteensä 15 tapahtumaa, joista kolmannes on maksuttomia. Ohjelmassa on niin ikään jo perinteeksi muodostunut lasikierros ennen torstain konserttia. Lasimuseon konserttivieraat saavat myös nauttia näyttelystä, jossa on esillä Gunnel Nymanin lasia ja Dora Jungin tekstiilejä. Muita konserttipaikkoja ovat Riihimäen taidemuseo, Riihimäen teatteri ja Punainen talo.

Konserttien lipunmyynti käynnistyy 16.3. kaikissa Lippupisteen kanavissa.


39. Riihimäen Kesäkonsertit 2.–7.6.2020


Linkit:

Kesäkonserttien ohjelma kokonaisuudessaan
Taiteilijoiden kuvia medialle>