Kotiseudulta Välimerelle

Riihimäen Kesäkonserteissa on torstaina vuorossa kotiseutumatkailua, kun Riihimäen nostalginen Hyttikortteli, lasitehtaan ympärille rakennettu vanha asuinmiljöö herää eloon Kesäkonserttien, Riihimäki-Seuran ja alueen toimijoiden kanssa yhteistyössä järjestettävän tapahtuman myötä. 

    Kesäkonsertit tuovat festivaalin taiteilijoiden pop-up-konsertteja eri puolille Hyttikorttelia ja vasta h-hetkellä selviää, kuka taiteilija missäkin konsertissa esiintyy. Riihimäki-Seura järjestää suosittuja torstaikävelyitä Hyttikortteliin oppaanaan Anita Elomaa. Vanhaan lasitehtaaseen pääsee puolestaan tutustumaan Konttoristin salaisen kierroksenmerkeissä. Lasistudiot Mafka & Alakoski sekä Lasismi järjestävät lasinpuhallustyönäytöksiä päivän aikana ja Lehmustien Juhlatalon kahvila on auki koko tapahtuman ajan. Konttoristin salaiselle kierrokselle pääsee vain rajallinen määrä yleisöä ja sinne on pääsymaksu, muutoin päivän tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

    Illan mittaan Kesäkonserteissa matkataan Välimeren risteilylle. Purteen noustaan Espanjasta ja menoa siivittävät aluksi kitaristi Ismo Eskelisen espanjalaiset kitararytmit renessanssista Rodrigoon. Rinnalleen Eskelinen saa mestarillisen koreografi-flamencotanssija Kaari Martinin, joten luvassa on ainutlaatuinen yhdistelmä flamencotanssia ja klassista espanjalaista kitara- ja vihuelamusiikkia.  

    – En ole tietoisesti valinnut flamencon ja nykytanssin yhdistelmää, kuvaa kansainvälisessä, flamencon tärkeimmässä koreografiakilpailussa parhaana useissa kategorioissa palkittu Kaari Martin. – Tyylini on syntynyt tarpeesta ilmaista itseäni vapaasti.

     Väliajan jälkeen pianisti Paavali Jumppanen on rakentanut komean puoliajan Claude Debussyn etydeistä ja preludeista. Etenkin jälkimmäisissä on vahva välimerellinen painotus; on uponnutta katedraalia, vedenneitoa ja eteläistä Ranskaa – rakastetuimpia Debussyn pianoteoksia. 

KOTISEUTUMATKAILUA

klo 11.00–16.00 Hyttikortteli
Kesäkonserttien taiteilijoita, oheisohjelmaa

RISTEILY VÄLIMERELLÄ

klo 19.00 Suomen lasimuseo
Kaari Martin, koreografi-flamencotanssija
Ismo Eskelinen, kitara
Paavali Jumppanen, piano

• • • • • • • • • • • • • • • • •

Lisätietoja:  
Ismo Eskelinen, taiteellinen johtaja, puh. 040 524 7779
Charlotta Kivistö, toiminnanjohtaja, puh. 050 358 5200
www.riihimankesakonsertit.fi

Ohjelma:
http://www.riihimaenkesakonsertit.fi/ohjelma/
Konserttiopas selattavissa täällä: 
https://bit.ly/313Sxoa
Kuvia:
http://www.riihimaenkesakonsertit.fi/medialle2018/