Mysteerejä marraskuuhun Riihimäen Kesäkonserteissa

Kesäkonserttien viikonlopusta enää puoli vuotta kesään

Riihimäen Kesäkonsertit tarjoilee marraskuiseen viikonloppuun kolme herkullista kattausta. Perjantaina 19.11. klo 19.00 Suomen lasimuseon estradille nousevat baritoni Aarne Pelkonen, pianisti Heini Kärkkäinen, tähtitanssija Minna Tervamäki ja Kesäkonserttien taiteellinen johtaja, kitaristi Ismo Eskelinen. ”Rakkauden myysteri”-nimeä kantava konsertti tuo syksyiseen iltaan konsertillisen rakkauden lämpöä, ihmeen ihanaa toukokuuta ja sypressivihkoja, mutta myös kyyneliä, hummailevaa elämää ja kuoleman mustaa harsoa. Schumannin laulusarjan rinnalla kuullaan Shakespearen innoittamia lied-helmiä sekä Tan Dunin musiikillinen minidraama soolokitaralle.

Lauantai-iltapäivänä 20.11. klo 15.00 luvassa on ainutlaatuinen, satumainen konserttikokemus näyttelijä Jussi Vatasen ja kitaristi Ismo Eskelisen kanssa. ”Harmo ja minä”, Nobel-palkitun Juan Ramón Jiménezin teos on kaunis kuvaus ihmisen ja hopeanharmaan aasin ystävyydestä, muistoista ja elämän pienistä iloista. Firenzeläislähtöinen, sittemmin Yhdysvalloissa erityisesti elokuvamusiikin säveltäjänä työskennellyt Mario Castelnuovo-Tedesco sävelsi kirjaan perustuvan sarjan kitaralle ja kertojalle vuonna 1960.

”Sunnuntaisäveliä” tarjoilee puolestaan upea sisaruskaksikko Adrian ja Alicia Ibañez-Resjan. Sunnuntaina 21.11. klo 17.00 kuultavan konsertin ohjelma on hurmaava läpileikkaus rakastettuihin piano-viuluduettoihin Jean Sibeliuksen kappaleista viulumestari Kreislerin säveliin. Sebastian Fagerlundin teos on viimeisimmän Kuopion viulukilpailun tilausteos; kilpailun, jonka Adrian Ibañez-Resjan juuri pandemian kynnyksellä tammikuussa 2020 voitti. Adrian esiintyy Riihimäellä sisarensa, pianisti Alicia Ibañez-Resjanin kanssa.

Konsertit soivat Suomen lasimuseon suuressa salissa Kirsti Taiviolan työtä esittelevän Empiria-näyttelyn keskellä. Ainutlaatuisen kauniissa konserttimiljöössä voi pohtia, millaiselta maailma näyttää, kun sitä tarkastelee ja sanoittaa lasin kautta.

Kummallisten aikojen Kesäkonsertit

Riihimäen Kesäkonserttien ajallinen sijainti suomalaisessa kesäfestivaalikentässä on ollut kohtalokas koronapandemian valossa; kesän 2020 festivaalin ohjelmistojulkistus oli vain tunteja ennen hallituksen kaiken pysäyttävää tiedotustilaisuutta 12.3.2020. Epävarmuuden keskellä konserttisuunnitelmat siirtyivät lopulta kesäkuulle 2021, joka sekin sittemmin muuttui ensin heinäkuuksi, sitten elokuuksi ja lopulta ”syksyksi 2021”. Vihdoin, marraskuisten Kesäkonserttien kynnyksellä festivaalitoimistolla iloitaan lähestyvistä konserteista, jotka on koottu vuodelle 2020 suunnitellun konserttikokonaisuuden pohjalta. Marraskuisesta viikonlopusta on enää puoli vuotta kesään, eli kyse on samalla eräänlaisesta ”Kesäkonserttien kääntöpiiristä”; vuonna 2022 on tarkoitus juhlia festivaalin 40-vuotissyntymäpäiviä Kesäkonserttien perinteisellä paikalla Riihimäen kesän alkajaisiksi.

Ohjelma ja kuvapankki osoitteessa www.riihimaenkesakonsertit.fi

Lisätietoja:      
toiminnanjohtaja Charlotta Kivistö / 040 773 8466
taiteellinen johtaja Ismo Eskelinen / 040 524 7779