Anu Ontronen kesäkuussa Riihimäelle

Viime viikolla Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen jaetun toisen palkinnon voittanut mezzosopraano Anu Ontronen konsertoi Riihimäellä torstaina 9.6.2016 osana Riihimäen Kesäkonserttien festivaaliviikkoa.

35-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna viettävä Riihimäen Kesäkonsertit aloitti yhteistyön Lappeenrannan laulukilpailujen kanssa lahjoittamalla liedkonsertin erikoispalkintona, jonka tuomaristo jakoi yhdelle kilpailussa menestyneelle tulevaisuuden huipputähdelle.

Rantasalmelta kotoisin oleva mezzosopraano Anu Ontronen (s. 1988) aloitti laulutunnit Savonlinnan Taidelukiossa. Laulupedagogiksi hän valmistui vuonna 2011 Oulun seudun ammattikorkeakoulusta ja samana vuonna hän aloitti myös muusikon opinnot Metropolia ammattikorkeakoulussa. Vuodesta 2013 hän on opiskellut laulua Wienin Musik und Darstellende Kunst -yliopistossa Edith Lienbacherin johdolla. Anu Ontrosella on myös aiempaa kilpailumenestystä, sillä vuonna 2014 hän sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle Kangasniemen laulukilpailuissa. Anu Ontronen on kiinnitetty Kansallisoopperan solistiharjoittelijaksi esityskaudelle 2016 – 2017.

Riihimäen Kesäkonsertit järjestetään tänä vuonna 7.–12.6. sekä lisäksi ennakkokonsertti toukokuussa. Koko ohjelma julkistetaan tammikuun loppupuolella.

35-vuotisjuhlavuottaan viettävän Riihimäen Kesäkonsertit -musiikkifestivaalin tarkoituksena on edistää ja kehittää musiikkikulttuuria sekä tarjota yleisölle niin tulevien kuin jo menestyksen harjalle nousseiden kansainvälisten ja kotimaisten huippuesiintyjien tarjoamia musiikkielämyksiä.

Lisätiedot:
Charlotta Kivistö, toiminnanjohtaja, puh. 050 358 5200