Odé Ingrid

Odé Ingrid

Odé Ingrid

Alttoviulu

Ingrid Odé on 20-vuotias alttoviulisti Helsingistä. Hän opiskelee Sibelius-Akatemiassa Annariina Jokelan ja Atte Kilpeläisen johdolla. Aiemmin hänen opettajanaan on toiminut Nils Mönkemeyer. Vuosina 2018-2022 Ingrid opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, opettajanaan alttoviulussa Lilli Maijala ja viulussa Päivyt Meller.

Ingrid on osallistunut moniin kilpailuihin, tärkeimpänä Oulun kansallinen alttoviulukilpailu vuonna 2022, jossa hän sai kolmannen palkinnon. Mestarikurssikokemusta hänelle on kertynyt monilta opettajilta, muun muassa Lawrence Powerilta, Yuval Gotlibovichilta, Martina Fornilta, Réka Szilvaylta ja Marc Danelilta.

Ingrid on soittanut aktiivisesti myös kamari- ja orkesterimusiikkia kotimaassa ja ulkomailla: hän osallistui Concertgebouw-orkesterin RCO Young-nuoriso-orkesteriin vuonna 2019 sekä pohjoismaiseen Orkester Norden-orkesteriin vuosina 2022 ja 2023. Hän on toiminut myös Sibelius-Akatemian orkesterissa alttoviulun äänenjohtajana. Lisäksi hänellä on kokemusta sijaisuuksista Sinfonia Lahden ja Radion sinfoniaorkesterin riveissä.

Kamarimuusikkona Ingrid on soittanut Kauniaisten kamarimusiikkijuhlilla, Brinkhall soi!-festivaalilla, kansainvälisessä Festari!-tapahtumassa Riikassa ja Tartossa, Nurmeksen kesämusiikissa sekä Kuhmon kamarimusiikissa. Kamariyhtyeen jäsenenä hän on osallistunut muun muassa Daniel Rowlandin, Seppo Kimasen ja Stefan Kropfitschin mestarikursseille.