Julian Steckel

Julian Steckel

Julian Steckel

sello

juliansteckel.com


TIISTAI 2.9.2020 klo 19.00 Suomen lasimuseo, 30 / 28 / 25 €

Avajaiskonsertti
SIELULINTU

Olli Mustonen, piano
Karen Gomyo, viulu
Julian Steckel, sello

Mustonen: Sielulintu
Mozart:  Pianotrio G-duuri, K 564
Martinů: Pianotrio nro 2 d-molli, H 327
Dvorak: Pianotrio nro 3 f-molli, op. 65

“Musiikin kuuntelussa kuuloaisti on vapautunut alkuperäisistä tehtävistään, kuten ympäristön ja sen mahdollisten vaaratilanteiden vartioinnista”, kirjoittaa musiikin tohtori Leena Unkari-Virtanen. Musiikki siirtää kuulijansa salaperäiseen maailmaan. Riihimäen Kesäkonserttien 2020 avajaiskonsertissa on erityisesti läsnä nuorena kypsyneiden säveltäjien mysteeri – ihmelapsi Mozartista mystikko Mustoseen. Karen, Olli ja Julian esiintyvät ensi kertaa yhdessä!


KESKIVIIKKO 3.6.2020 klo 17.00 Riihimäen taidemuseo, 19 €

BACHIA ARJEN YLÄPUOLELLA

Julian Steckel, sello

Bach: Soolosellosarja nro 3 C-duuri

Sävellystyön taidokkuus ja ylimaallinen henkisyys lienevät eräitä syitä, joiden vuoksi Bachin musiikki on kaikkialla maailmassa valtavan suosittua. Sellisti Jukka Rautasalo kirjoittaa: “Hänen [Bachin] käyttämänsä jumalallinen musiikin teoria oli nimeltään sfäärien harmonia, ja hänen sfäärisen harmoniaopin mukaisesti soiva soittimensa maailmankaikkeus.” Julian Steckel, yksi aikamme johtavista sellisteistä, nostaa kuulijansa hetkeksi arjen yläpuolelle, mysteerien maailmaan.


KESKIVIIKKO 3.6.2020 klo 19.00 Suomen lasimuseo, 30 / 28 / 25 €

VENETSIAN KARNEVAALI

Karen Gomyo, viulu
Julian Steckel, sello
Irina Zahharenkova, piano
Ismo Eskelinen, kitara

Ravel: Jeux d’eau, M 30
Ravel: Ondine (Gaspard de la nuit)
Beethoven: Sellosonaatti nro 3 A-duuri, op. 69
Tan Dun: Seven Desires
Biber: Passacaglia g-molli (Mysteerisonaatit)
Paganini: Sonaatti nro 1 op. 2
Paganini: Romanssi (Grand Sonata)
Paganini: Venetsian karnevaali op. 10

Paganinista levitettiin juttuja, joiden mukaan hän oli tehnyt sopimuksen itsensä paholaisen kanssa. Säveltäjän aikalaiset kertoivat, että Paganini soitti viulua niin ylimaallisesti, että ihmiset menivät sekaisin, naiset pyörtyilivät. Aikansa rocktähden karisma ja koskettavuus ovat kantaneet meidän päiviimme saakka. Saman aikakauden toinen supertähti Beethoven lähti omille teilleen ja räjäytti musiikin siihenastiset rakenteet. Vallankumouksellisen säveltäjän syntymästä on kulunut 250 vuotta. Konsertin aluksi sukelletaan pinnan alle Ravelin kanssa. Mysteerien maailmaan ja karnevaalitunnelmaan johdattavat taiturimme Karen, Julian, Irina ja Ismo.


TORSTAI 4.6.2020 klo 19.00 Suomen lasimuseo, 30 / 28 / 25 €

RAKKAUDEN MYSTEERI

Aarne Pelkonen, baritoni
Karen Gomyo, viulu
Adrian Ibañez-Resjan, viulu
Julian Steckel, sello
Irina Zahharenkova, piano
Ismo Eskelinen, kitara

Mozart, sov. Porro: Grand Trio (viulusonaatti e-molli)
Fagerlund: Materie
Sibelius: kaksi laulua Shakespearen Loppiaisaatto-näytelmästä
Schumann: lauluja
Schumann: Dichterliebe, op. 48

Romanttinen ja epäonninen rakkaus – ah, mitä musiikin ja runouden polttoainetta! Schumann lienee riutunut rakkaudessa, kun sävelsi Dichterliebeä. Samaan aikaan hän nimittäin kävi oikeudenkäyntiä rakastettunsa Clara Wieckin isää vastaan, koska isä piti häntä sopimattomana sulhasehdokkaana. Aarne Pelkonen, yksi nuoren polven menestyneimmistä oopperalaulajista, eläytyy rakkauden mysteeriin Suomen lasimuseossa. Schumannin lisäksi konsertissa kuullaan Mozartia, Fagerlundia ja Sibeliusta. Aarnen ohella lavalla hehkuvat Karen, Irina, Julian, Adrian ja Ismo.