Hillevi Björkman

Hillevi Björkman

Hillevi Björkman

Piano

Hillevi aloitti pianonsoiton opinnot 5-vuotiaana äitinsä Heidi Korhonen-Björkmanin johdolla. Vuonna 2015 hän siirtyi Itä-Helsingin Musiikkiopistoon Kristiina Juntun ja vuonna 2021 Eero Mannisen oppilaaksi. Vuodesta 2023 Hillevi opiskelee Espoon musiikkiopistossa Junio Kimasen johdolla.

Nuorten pianoakatemian periodien ohella Hillevi on osallistunut Antin Hotin, Kata Nummi-Kuisman, Konstantin Boginon ja Henri Sigfridssonin mestarikursseille. Hän on osallistunut useita kertoja Tapiola-pianokilpailuun, jossa hänet palkittiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Vuonna 2023, jolloin hän esitti omat sävellyksensä, pianoetydit ”Preludia” ja ”Hetman” (jälkimmäisen ollessa kantaesitys), hän sai erikoispalkinnon erinomaisesta suomalaisen nykymusiikkiteoksen esityksestä. Vuonna 2022 Hillevi saavutti finaalipaikan Leevi Madetoja -kilpailun 13-16 -vuotiaiden sarjassa. Hän on myös osallistunut Helsingissä Chopin-tapahtumaan ja Steinway-festivaaliin.

Hillevi opiskelee sävellystä Markku Klamin ja viulunsoittoa Eriika Levanderin johdolla. Hän soittaa silloin tällöin myös cembaloa ja on osallistunut musiikkiopiston järjestämään barokkiyhtyeperioideihin. Säveltäjänä Hillevi on osallistunut sävellyskurssille vuoden 2022 Viitasaaren Musiikin Aika -festivaalilla. Siellä työstetty trio ”Viitasaari” pianolle, huilulle ja sellolle kantaesitettiin Oulun Uuden Musiikin lokakuu -festivaalilla 2022.