Atte Kohtala

Atte Kohtala

Atte Kohtala

Piano

Atte Kohtala (s. 2007) on savonlinnalainen pianisti. Hän on harrastanut Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa vauvasta asti monipuolisesti musiikkia erikoistuen pianoon vuodesta 2016 Anja Forsbergin oppilaana. Nuorten pianoakatemiaan hänet valittiin kesällä 2021 ja saman vuoden syksystä hänen opettajina ovat Niklas Pokki ja Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston Kalla Luhtasela.

Atte on osallistunut Paavali Jumppasen mestarikursseille Savonlinnan Musiikkiakatemiassa viitenä vuotena, ja on käynyt hänen kursseillaan Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa myös keväisin joka vuosi 2017 alkaen. Peruskoulussa Atte oli musiikkipainotteisella luokalla, ja hän opiskelee nykyään musiikkilukiossa.

Atte on palkittu Mikkelin IX ja X pianokatselmuksissa tunnustuspalkinnolla (2018, 2022), Kuopion IX pianokilpailussa kolmannella sijalla jaettuna Aino Lappalaisen kanssa sekä erikoispalkinnolla sarjan parhaasta Bach-tulkinnasta (2021), tunnustuspalkinnolla sekä Suomen säveltäjät ry:n erikoispalkinnolla XII Leevi Madetoja -pianokilpailussa (2022) ja toisella sijalla XXIV International Academic Music Competition Jūrmala 2023 for Piano -kilpailussa. Atte on myös esiintynyt mm. Savonlinnan Orkesterin kanssa Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston Nuorten solistien konsertissa.

(Photo © Ville Lehvonen)