Riihimäen Kesäkonsertit lahjoittaa perinteisesti esiintyjilleen kiitokseksi leikkokukkien sijaan ikuiseksi muistoksi käsintehtyä suomalaista lasidesignia, joka on täydellisesti räätälöity erikseen varta vasten jokaisen vuoden teemaan sopivaksi. Kesäkonserteissa vietetään tänä vuonna Sinivalkoista juhlaa, jonka kunniaksi vuoden 2017 lasidesign-esine on Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä juhlistava Suomi-omena.

Suomi-omenassa voit nähdä tuhansien järvien sinisävyisen välkehdinnän sekä Suomen talven kuulaan, jäämäisen kirkkauden. Lasinen omena on juhlava ja arvokas taide-esine, mutta samalla myös kesäisen iloinen ja raikas. Jokainen Suomi-omena on signeerattu Kesäkonserttien kaiverruksella ja vuosiluvulla.

Kaikki Suomi-omenat on muotoiltu vapaalla kädellä 1100-asteisesta lasimassasta. Järvien sinisen eri sävyt on saatu esineeseen asettelemalla käsityönä pieniä sinisiä lasipaloja kuumien lasikerrosten väliin. Suomi-omenat ovat Soda Shop Designin lasinpuhaltajien Marjut Nummisen ja Aino Vilppaan suunnittelemia ja valmistamia heidän omalla lasinpuhallusstudiollaan 1870-luvulla rakennetussa upeassa Makasiinissa Hämeenlinnassa. Nuorekas ote lasinvalmistukseen kohtaa perinteikkään käsityöammatin vaalimisen ja arvostamisen. Suunnittelun ja lasinvalmistuksen tärkeimpinä arvoina ovat eettisyys, inhimillisyys ja ekologia.

Lasiveistos on nähtävillä konserttien yhteydessä ja voit lunastaa Suomi-omenan myös omaksesi, sillä Kesäkonserttien lasilahjat ovat nyt toista kertaa myynnissä myös yleisölle. Uniikin Suomi-omenan hinta on à 45 € ja voit varata oman, piensarjana toteutetun yksilöllisen omppusi Kesäkonserttien kautta viimeistään konserttiviikon aikana! Omenat toimitetaan tilaajilleen alkukesästä. Pieni korillinen Suomi-omenoita on myös myynnissä Suomen lasimuseossa, josta saat lasiesineen saman tien matkaevääksi.

 

Soda-Shop