Riihimäen Kesäkonsertit lahjoittaa perinteisesti esiintyjilleen kiitokseksi leikkokukkien sijaan ikuiseksi muistoksi käsintehtyä suomalaista lasidesignia, joka on täydellisesti räätälöity erikseen varta vasten jokaisen vuoden teemaan sopivaksi. Kesäkonserttien kiitos on jo kolmatta vuotta peräkkäin lasinen omena, mutta tälläkin kertaa jälleen täysin uudenlaisena: Kesäomenan sisälle kietoutuu punaisia lankoja festivaalin teeman mukaisesti. Kesäomena on yhtä aikaa iloisen värikäs ja arvokkaan tyylikäs veistos. Jokainen omena on signeerattu Kesäkonserttien kaiverruksella ja vuosiluvulla.

Kaikki omenat on muotoiltu vapaalla kädellä 1100-asteisesta lasimassasta. Omenan sisälle on saatu lankamainen punainen vyyhti kampaamalla sulat värikiteet kierteelle aivan veistoksen tekemisen alkuvaiheessa. Punainen vyyhti sinetöidään omenan sisälle ottamalla päälle toinen kerros hunajaista lasimassaa. Kesäomenat ovat  Soda Shop Designin lasinpuhaltajien Marjut Nummisen ja Aino Vilppaan suunnittelemia ja valmistamia heidän omalla lasinpuhallusstudiollaan 1870-luvulla rakennetussa upeassa Makasiinissa Hämeenlinnassa. Nuorekas ote lasinvalmistukseen kohtaa perinteikkään käsityöammatin vaalimisen ja arvostamisen. Suunnittelun ja lasinvalmistuksen tärkeimpinä arvoina ovat eettisyys, inhimillisyys ja ekologia.

Lasiveistos on nähtävillä konserttien yhteydessä ja voit lunastaa Kesäomenan myös omaksesi, sillä Kesäkonserttien lasilahjat ovat nyt kolmatta kertaa myynnissä myös yleisölle! Uniikin, piensarjana toteutetun yksilöllisen ompun saat omaksesi hintaan à 45 €. Lisää tietoa omppuostoksista saat Kesäkonserttien väeltä!

Suuren suosion saavuttaneiden pikkuomenoiden rinnalla ilahdutamme tänä vuonna keräilijöitä myös isommilla Kesäomena-veistoksilla. Muhkean, paksulasisen jättiomenan hinta on à 150 € ja niitä valmistetaan ainoastaan tilauksesta, ja enintään 8 signeerattua ja numeroitua kappaletta. 

Jättiomenoiden varaus: riihimaen.kesakonsertit@riihimaki.fi / 050 358 5200.

 

Soda-Shop